Birlikte Onarım ve Üretim Atölyesi
Reach Alternative (REALs) ekibinin davetiyle Onaranlar Kulübü olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığı ve Japon Hükümeti fonuyla gerçekleştirilen “Suriyeli ve Türk Gençler için İstihdam Edilebilirlik, Girişimcilik ve Sosyal Uyum Projesi” ne katılan gençlerin desteğiyle Ankara’daki bir köy okulunu boyadık ve okul için kütüphane birimleri ürettik.
“Suriyeli ve Türk Gençler için İstihdam Edilebilirlik, Girişimcilik ve Sosyal Uyum Projesi” kapsamında GSB tarafından belirlenen 5 ilde yer alan Gençlik Merkezleri’nde çalışan ve gönüllü olan Türk ve Suriyeli proje katılımcılarına sosyal uyum çoğaltıcı eğitimleri verilmekte ve kendilerinin bu alanda liderlik becerileri kazanarak, kendi illerindeki Türk ve Suriyeli gençler için sosyal uyum faaliyetleri ve aktiviteleri düzenlenmektedir.
Onaranlar Kulübü olarak bu uyum faaliyetlerinin bir parçası olarak Ankara’daki bir köy okulunu Onaranlar Kulübü ve Ankara’nın farklı ilçelerinden 57 gönüllü gencin katılımıyla onardık. Proje dahilinde okulun iç ve dış cephesini belirlenen renk skalasıyla renklendirdik ve okulun kütüphane ihtiyacını birlikte tasarlayıp ürettiğimiz raf birimleriyle giderdik.
Birlikte çalışma, grup dinamiğini güçlendirme ve hayal gücünü kullanma hedeflerini odağına alan Birlikte Üretim ve Onarım Atölyesinin ilk günü tanışma, keşif ve tasarım modüllerine ayrılırken ikinci gün, alınan kararlar çerçevesinde üretim ve uygulama gerçekleşti. Proje süresince katılımcılar, proje ekibinin verdiği eğitimler eşliğinde çeşitli üretim ve onarım yöntemleri kullandılar ve öğrenme çıktılarını uygulamaya geçirdiler.