Onaranlar Kulübü ve Algida Max ile ileri dönüşüm yolculuğu, her gün dondurmalarının tadına bakan milyonlarca kişiye dondurma çubuklarının atıktan uçağa, kalemliğe, kuş yuvasına ve daha onlarca fikre nasıl dönüşebileceği konusunda ilham vermeyi amaçlar ve tüm ebeveyn ve çocuklarını daha sürdürülebilir bir dünya için ileri dönüşüm odağında oyuna davet eder.
“Bir dondurma çubuğu sadece bir dondurma çubuğu değildir!” söylemiyle başlatılan proje, oluşturulan ileri dönüşüm kitleriyle 25-44 yaş aralığındaki ebeveyn kitlesine sesleniyor ve onları çocuklarıyla birlikte ileri dönüşüme davet ederken ileri dönüşüm konusunda farkındalığı artırma ve çocukların ileri dönüşüm pratikleri geliştirmesini amaçlıyor.
Max ile İleri Dönüşüm projesinde hazırlanan bir diğer şey ise projenin internet sitesinde yer alan Fikir Kütüphanesi. Proje sayfasında, hazırlanan 3 adet videolu ve 3 adet görsel anlatımlı olmak üzere toplamda 6 adet açık kaynak yer alıyor. Bu sayede isteyen herkes, dondurma çubuklarını Onaran olarak nasıl ileri dönüştürüldüğünü izleyebiliyor ve içeriği kendi cihazına indirebiliyor. Bu açık kaynakların haricinde yer alan diğer ilham kaynakları ise gönüllü sanatçıların oluşturduğu tasarımlar! Bu tasarımları; Mert Dolapçıoğlu, Artemis Günebakanlı, Dilara Akbal, Fırat Neziroğlu, Uğur Acil, Burak Beceren, Ece Ağırtmış, Elif Atmaca, Salih Küçüktuna, Gökçe İrten Girgin, Bülent Gültek ve Simay Bahçıvan üstleniyor.
Tüm bunların yanında POMUS tarafından hazırlanan reklam filmini metro, metrobüs ve vapurlarda yayınlayarak ve Onaranlar Kulübü tarafından hazırlanan ileri dönüşüm kitini sosyal medya fenomenlerine göndererek ilham etkimizi artırdık. Proje 2023 yılında da etkisini artırarak devam edecek.